gülümsemeyi severim

geçen günler...

bu aralar şehrime bir sürü yağmur yağıyor, tüm tanıdıklarımın aksine seviniyorum ben mayıs ayının böyle geçmesine..anneannem dediği gibi, bilmem önceden yazmış mıydım bunu? yağsın yağmur, herşey temizlensin, tozlar kalksın, şehir temiz kalsın.. buna benzer bir süreçten geçiyorum ben de,ruhumu arındırmak, daha çok kendim üzerine düşünmek, kendimi kalanlardan yeniden inşa etmek. 28 yıl, bana çok uzun gelen belki bir çok kişinin yarı ömründen kısa olan bir zaman dilimine sahibim.Var olduğum herşeyi seviyor ve kabul ediyorum anacak değişimin gerekli olduğunu biliyorum ve değişimi bedenden değil ruhen yapmak üzere yola çıkıyorum ben bugün..

geçmiş haftaların geçen günlerinde anneler gününydü. ben henüz anne değilim, açıkçası çocuk doğurmak ve onu bilinçli bir birey olarak yetiştirme sorumluluğunu ne zaman alabilirim, pek bilmiyorum.bir çocuk yetiştirmek ona doğru değerleri öğretmek, dışarıda var olan kötülüklerden korumak ve kendini korumasını öğretmek, düşünmeyi,bilimi,sanatı öğretmeyi çalışmak, en önemlisi insanlara güvenmeyi ve iyi bir insan olmayı öğretmek.. Okunacak bir sürü kitap, izlenecek bir sürü film, dinlenecek konserler, yaşanacak sevgiler var ve bunların hepsini kendi tarzınca yapmasını sağlamaya çalışmak..



Anne olmasam da, planan yakın gelecek içinde yer almasada, anne-kız blogalrını okutmaya bayılıyorum.Çocukların her davranışı ile tekrar aşkı yaşayan annelerin yazdıkları, mucizelere tanıklık eden ve farkında olan güçlü kadınlar onlar... Takip ettiklerimin, hayranlık duyduklarımı paylaşmak istedim.
http://www.defneyleyasamak.com/
http://asliberry.blogspot.com/
http://nehircakil.blogspot.com/
http://deli-anne.com/
http://primarima.blogspot.com/

Bir annenin blogunda okumuştum, maalesef hatırlamıyorum ismini ancak blog bu söz ile başlıyordu...
"Anne olmak alnına dövme yaptırmaya benzer, kendini adaman gerekir."

Tüm annelerin,anne olmak isteyenlerin, doğurmadığı çocuklara annelik yapan (evlatlık çocuk değil,burada ki sıfat,bambaşka bir şey), anne olmayı tercih etmeyen tüm kadınların , verilmiş olan doğurganlık özelliği, içinde bir bebeği yaşatıp, dünyaya hazırlama sürecinin yönetmenleri, günümüz kutlu olsun..

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Iyi bir baslangic